Yoga

Yoga är en levande tradition, med rötter i Indien, vars tekniker (fysiska positioner, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniken) leder till frigörande av stress, stelhet och spänningar i kropp och psyke och ytterst till insikt om oss själva. Yoga hjälper dig till välmående och harmoni i både kropp och sinne.

Jag undervisar i Hathayoga, Yoga Soft, Dinah Rodrigues Hormonyoga, Kontors-/Stolyoga och är även utbildad i MediYoga grund, MediYoga förtsättning, MediYoga för hjärtat och MediYoga för kvinnans Hormonsystem. Du kan läsa mer om de olika yoga former på denna sidan och mina pass hittar du under KOMMANDE EVENEMANG.

Yoga soft

I dag kommer människor till yogan av flera olika anledningar: för att lära sig hantera stress eller ryggont, för mental och fysisk träning, men också som ett sökande efter ett bättre sätt att leva i stort. Vår tid kräver ett verksamt instrument som yoga för att hantera problem, konflikter, hälsa och relationer. Med yogans hjälp aktiveras och stärks våra inre fysiska och mentala resurser med ett mer balanserat och harmoniskt liv som följd.

Alla kan välja de övningar och delar av yoga som passar just dem. Var och en praktiserar yoga helt utifrån individuella förutsättningar och motiv. Det är den egna, subjektiva upplevelsen och syftet som är det viktiga: därför kan yoga vara olika saker för olika människor.

 

Hathayoga

yoga havHathayoga är ett paraplybegrepp för all typ av fysisk yoga och är grunden för många välbekanta yogaformer som Anusarayoga, Iyengaryoga, Viryayoga, Kundaliniyoga och Ashtang Vinyasaayoga. Hatha betyder ”kraftfull” (”ha” betyder sol och ”tha” måne).  Det är föreningen mellan två motsatser som skapar en kraftfull dynamik.

Yoga Soft

En lugn och varsam yoga som fyller med energi. Passet innehåller trygga flödande rörelser, en medveten andning och mjuka tänjningar och yogapositioner. Yoga soft passar dig som vill träna lugnt, mjukt och extra hänsynsfullt för leder och muskler.

Dinah Rodrigues Hormonyoga

Detta är en yogaform som mestadels baserar sig på Hathayoga. Det är en fysisk yoga som bara är utveckad för att påverka körtelsystemet. Förväxla inte denna yogaform med Mediyogan som är lugnare och mer introspektiv. Yogan formen är utvecklad av Dinah Rodrigues. Kraftfulla yogiska tekniker som riktar in sig på äggstockar, sköldkörtel, hypofys och binjurar för att revitalisera hormonproduktionen. Yogan rekommenderas till alla friska kvinnor och till kvinnor med PMS, PCOS, infertilitet och symtom under klimakteriet. Även bra efter klimakteriet för att fortsätta känna sig ung och vital.

MediYoga

MediYoga (Medicinsk Yoga) är en lugn, mjuk yogaform som fokuserar på andning, avlappning, rörelser och meditation. Den kommer från kundaliniyogan och är utformad för att enkelt kunna utövas sittande på matta eller stol.

MediYoga för Kvinnans Hormonsystem

Denna yoga baserar sig på Mediyoga och vi lär oss att lyssna inåt och förstå kroppens signaler. Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Yogan vitaliserar och balanserar hormonsystemet och är dessutom stressreducerande.