Att upprätthålla en god munhälsa bör vara En DEL av din ”håll dig frisk” strategi under COVID-19 eftersom en frisk mun kan ha en positiv påverkan på din allmänna hälsa och minska infektioner och virusspridning. Viruset infekterar initialt de övre luftvägarna och tränger in i kroppen främst via näsa och hals.
‍I Tyskland har nu en forskargrupp undersökt effekterna av aroniajuice (Aronia melanocarpa), av granatäpplejuice (Punica granatum) och av grönt te (Camellia sinensis) på både Sars-CoV-2 och influensa A.
Alla Virus konfronterades med växtämnena i provröret.
‍Forskargruppen såg att alla tre livsmedel attackerade både Sars-CoV-2 och influensavirusen.
Detta är relaterat till en lokal effekt på slemhinnans yta av de antivirala ämnen i växterna.
⭐️Den mest effektiva var aroniajuicen.
Aronia är verkligen ett superbär. Det innehåller viktiga vitaminer som Vitamin B, VITAMIN C, Vitamin E. Dessutom finns bland annat järn, magnesium, kalcium, ZINK, fosfor, jod och kalium i bären. Aronia har också den högsta koncentrationen av antioxidanter som uppmätts i någon frukt.
(Mer info kan du hitta på aroniainfo.se)
EGEN FUNDERINGAR:
Att gurgla och skölja av munnen med juice eller te följt av sväljning kan vara en effektiv förebyggande strategi för SARS-CoV-2, särskilt för personer med hög risk vid infektionsarbeten och äldre.
Att svälja ”munsköljningen” är också praktiskt i situationer som på flygplan, tåg och skolor, förutom att vara frisk i allmänhet.
Även om mängderna av de olika antivirala ämnen i naturliga produkter kan variera med olika tillverkningsatser, kan naturliga produkter med deras blandning av ämnen vara en kraftfull metod för att begränsa virusinfektioner och det finns ett behov av ytterligare kliniska undersökningar.
OBS:
bioRxiv publicerar preliminära vetenskapliga rapporter som inte är peer-reviewed och därför inte bör betraktas som avgörande, vägleda klinisk praxis / hälsorelaterat beteende eller behandlas som etablerad information.