Nu när vintern är här är det perfekt tillfälle att utforska matlagning med gran. Idag delar jag mitt recept på hemmagjort granskör
Älskar du smaken av gran? Då kommer du att älska det här receptet på hemmagjort granskör. Prova det på en smörgås eller som smaksättning på en ugnsbakad lax.
Mitt tips är att använda douglasgran, den ger en fantastisk apelsinarom. Och glöm inte att smaka av innan du saltar, så att det inte blir för salt.
G R A N S M Ö R – recept
Du behöver:
150 g smör (rumstempererat)
1 handfull douglasgranbark
Zest från 3 obehandlade citroner
1 tsk havssalt
Och så gör du G R A N S M Ö R E T
– Börja med att mortla granbark tillsammans med en liten del av saltet i en mortel tills du får en pasta. Tillsätt resten av saltet och mortla ytterligare.
– Riv zest (det yttersta gula skalet) från citronerna och lägg i en skål. Tillsätt smöret och den mortlade bark- och saltblandningen.
– Blanda allt väl.
Förvaringstips för G R A N S M Ö R E T
Fördela smörblandningen i små silikonformar eller isbitformar och frys in. När smöret har stelnat kan du ta ut det ur formarna och förvara det i en fryspåse.