Hemgjord immunboost med honung, ingefära & citronskal

Hemgjord immunboost med honung, ingefära & citronskal

Det är ansträngande att gå omkring och är förkyld eller värre att få en influensa. Då är det bättre att boosta ditt immunförsvar i förväg på ett naturligt sätt. Allt som du behöver är honung, ingefära och citron!

Bra att veta om

Honung

Ingefära

Ingefära har en slemlösande effekt och rensar bort infektioner från de nedre luftvägarna.

Citron

Skalet på citronen innehåller omkring fem till tio gånger så mycket vitaminer som citronjuicen. Det är en utmärkt källa till fiber, kalcium, magnesium, folsyra och betakaroten – dessutom innehåller det väldigt lite kalorier.

Citronsyra och vitamin C, som finns i citronskalet,  stimulerar immunsystemet, dämpar förkylning och feber.

Ingredienser

  • 100 g eller 50 g ingefärsrot
  • 400 g eller 200 g citron(bio!)
  • 250 g eller 125 ekologisk honung (närproducerad!)
  • OBS: blandningsförhållandet 2 (frukt) :1 (honung)

Redskap

  • Lufttät ren glasburk

Beredning

  • Skala ingefäran och skär i fina skivor.
  • Skölj citronerna noga och skär dem i mindre bitar. Hacka dem sedan och ta bort kärnorna.
  • Mixa ingefära och citron och  häll upp på burken och försegla burken.
  • Låt burken stå orörd i 2-3 dagar i kylskåp.

 Användning

  • Mot akut förkylning ska du ta 3-4 matskedar av din immunboost per dag.
  • I förebyggande syfte kan du ta en matsked på tom mage varje dag.
  • Ge barn doser i teskedar.