...

”Herbs & honey” mot en rejäl bakfylla/

”Gott slut och gott nytt” är ett talesätt som jag verkligen älskar på svenska. Men för dem som har festat ordentligt och inte mår så ”gott” på nyårsdagen, kan jag rekommendera att ta hjälp av olika växter och honung. Dessa växter kan vara till stor nytta för att mildra effekterna av en vild nyårsfest.

Växter, som hjälpa mot bakfylla

INGEFÄRA mot illamående och huvudvärk

Istället för att ta till smärtstillande tabletter (eftersom de påverkar den irriterade magen och levern), bör man dricka te med ingefära. De skarpa ämnena i roten har en liknande effekt som aspirin. Dessutom kan kroppen nu dra nytta av det inkluderade vitamin C och magnesium.

KUNGSMYNTA för magen och cirkulationen

Det aromatiska kryddan verkar matsmältningsfrämjande och piggar upp nerverna. Den påverkade magen kan lugnas och kungsmynta är även till hjälp mot yrsel.

PEPPARMYNTA för ett klart huvud

Pepparmyntsolja är lindrande vid huvudvärk och spänningar. Blanda oljan med mandelolja och droppa på pannan. Massera lätt och stryk samtidigt över nacke och axlar. Alternativt hjälper också ett te med mynta.

RÖLLEKA för levern och njurarna

Efter mycket alkohol måste levern arbeta ordentligt. Te med rölleka stödjer levern i avgiftningsprocessen.

ALGGRÄS, naturens aspirin

Älggräs är en naturlig källa till salicylsyra, vilket är en substans som liknar den som finns i aspirin. Effekten inträder inte lika snabbt som när jag tar en tablett, men den varar längre. En aspirin förlorar sin effekt efter cirka 2 timmar, medan teet först efter cirka 6 timmar.

HONUNG för alkoholnedbrytning

Alkohol sänker blodsockernivån. Därför känner man sig svag. Honung fyller på energireserverna igen. Dessutom hjälper fruktos vid alkoholnedbrytning.
Att dricka te är ett bra sätt att vårda sig själv dagen efter alkoholkonsumtion. Om du är sugen på kaffe, se till att åtfölja det med tillräckligt med vatten.

Att dricka te är ett bra sätt att vårda sig själv dagen efter alkoholkonsumtion. Om du är sugen på kaffe, se till att åtfölja det med tillräckligt med vatten.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.