Höstte av nyponkärnor med smak av vanilj/

Kasta inte nyponkärnor

De värdefulla kärnorna från nypon har tyvärr hamnat lite i glömska, och många kastar dem efter att ha lagat olika nyponrecept.
  • Traditionellt har kärnorna använts inom folkmedicin för problem med njurar och urinvägar.
  • Kärnorna innehåller en stor mängd kisel och kan stärka exempelvis bindväv, ben och hår, samt främja sårläkning.
  • Visste ni att kärnorna dessutom innehåller vanillin, vilket ger vårt höstte en mild vaniljsmak.

 

Sä här gör du en höstte av nyponkärnor

  • Blötlägg 2 msk kärnor i 500 ml kallt vatten över natten.
  • Koka sedan i 30 minuter tills teet har fått en röd färg.
  • Sila därefter av och njut av det 1-3 gånger om dagen i små klunkar.
  • Blötlägg 2 msk kärnor i 500 ml kallt vatten över natten.
  • Koka sedan i 30 minuter tills teet har fått en röd färg.
  • Sila därefter av och njut av det 1-3 gånger om dagen i små klunkar.