Kasta inte nyponkärnor
De värdefulla kärnorna från nypon har tyvärr hamnat lite i glömska, och många kastar dem efter att ha lagat olika nyponrecept.
- Traditionellt har kärnorna använts inom folkmedicin för problem med njurar och urinvägar.
- Kärnorna innehåller en stor mängd kisel och kan stärka exempelvis bindväv, ben och hår, samt främja sårläkning.
- Visste ni att kärnorna dessutom innehåller vanillin, vilket ger vårt höstte en mild vaniljsmak.
Sä här gör du en höstte av nyponkärnor
- Blötlägg 2 msk kärnor i 500 ml kallt vatten över natten.
- Koka sedan i 30 minuter tills teet har fått en röd färg.
- Sila därefter av och njut av det 1-3 gånger om dagen i små klunkar.
- Blötlägg 2 msk kärnor i 500 ml kallt vatten över natten.
- Koka sedan i 30 minuter tills teet har fått en röd färg.
- Sila därefter av och njut av det 1-3 gånger om dagen i små klunkar.