Bittervinäger med Kvanne

Bitterämnen är kanske inte supergoda🙃men supernyttiga🙂. Tyvärr är vår moderna kost fattig på bitterämnen och man har till och med förändrat och tagit bort de bittra ämnena i grönsakerna och livsmedel.
Därför behöver vi lägga till bittra växter i vår matlagning igen som t.ex.
👍 verkar avgiftande
👍 stimulerar matsmältningen
👍 stillar sötsuget
Idag delar jag med mig av ett vinägerrecept med 3 växter som är är kända för sin bitter smak: ROSMARIN, SALVAIA och KVANNE (Angelica archangelica)
🌱2 msk kvanne- eller angelicarot
🌿2 små kvister rosmarin
🌿2 msk salvia
🍏250 ml äppelvinäger (👍 för matsmältning)
🌿Fyll alla ingredienser i en flaska och låt dra i minst 2 veckor. Efter de 2 veckorna kan ni sila bort eller inte. Även en fin present. 🌿
Vinäger kan användas som
👌salladsdressing
👍bitter kur – drick 1 glas vatten & 1 msk vinäger på morronen i 2 veckor