Många känner en viss anspänning, oro och längtar efter ett slut på begränsningarna i samband med den pågående pandemi. I sociala media blir det allt svårare att diskutera situationen nyktert och noggrant.

Underbart att där finns en ört i trädgården, och i matbutiken, som kan stötta och balansera oss: Citronmeliss (Melissa officinalis – släktnamnet Melissa kommer från det grekiska ordet meli som betyder honung).Örten lockar inte bara nektarhungriga bin, utan även oss människor med sin underbara, citronliknande doft. 👃🐝Tack vare sina eteriska oljor är citronmelissen en effektiv medicinalväxt, mot upprördhet hos människor. Många av oss känner till att man även kallar citronmeliss för Hjärtans fröjd, som tyder på att man använder citronmeliss mot hjärtbesvär och melankoli.

Jag brukar rekommendera citronmelisste när man har det svårt för att varva ner vid läggdags. MEN citronmeliss kan även drickas som ett uppfriskande te på morgonen. ☕️Tillaga en örtinfusion med citronmeliss (2 teskedar för 1/4 l kokande vatten, låt dra 15 min. under locket), och drick i klunkar vid lämplig temperatur, så att balanseringseffekten riktigt känns genom munslemhinnan.😘