...

Örthonung med salvia, timjan och malva/

Örthonung är en läcker och hälsosam naturmedel, särskilt under förkylningstider. Att göra en honungsbaserad örtextrakt är inte bara enkelt utan ger också en trevlig smak och konsistens till din honung. I det här inlägget delar jag med mig av mina kunskaper om örter och hur du kan skapa din egen örtextrakt med honung.

Vad är en örtextrakt?

En örtextrakt innebär att örter blandas med ett extraktionsmedel (som alkohol eller olja). Extraktionsmedlet extraherar de positiva egenskaperna från örterna och konserverar dem. För att undvika alkohol kan du göra en enkel örtextrakt med honung, vilket ger en söt och läcker blandning.

Fördelarna med honung som extraktionsmedel

Honung är ett utmärkt extraktionsmedel eftersom det extraherar örternas positiva egenskaper och konserverar dem. Kräuterhonung blir söt och lätt att blanda med örterna. Notera att örtextrakt tar tid att mogna, och du bör låta din honungsblandning vila i 3-4 veckor för att ge örternas ämnen tillräckligt med tid att lösa sig.

Ingredienser för örthonungen

 • torkad salvia
 • torkad timjan
 • torkad malvablommor (bara om du har)
 • svensk honung
 • glasburk med lock

Gör din egen örtextrakt med honung

 1. Lägg torkade timjan- och salviabladen i en mortel.
 2. Krossa örterna något och ta bort större bitar.
 3. Gör samma sak med de torkade malvablommorna.
 4. Lägg örtpulvret i ett glas med lock.
 5. Tillsätt honungen och rör om väl, se till att örterna är helt täckta av honungen.
 6. Förslut glaset och låt det stå på en mörk plats i rumstemperatur i 3-4 veckor. Rör om ibland och smaka gärna på blandningen.

Tips

Skapa ett etikett med tillverkningsdatum och de använda örterna för ditt honungsglas. Detta gör det enklare att skilja olika varianter och gör även din örtextrakt till en fantastisk present.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.