...

Syrligt-söta inlagda hasselhängen med timjan/

hasselhängen och timjan i en burk med vinäger
För detta recept använder jag hängen som är fortfarande slutna. Jag plockar alltid bara ett fåtal hängen från en och samma buske. Deras pollen är välbehövt för bina.
Men idag ska jag göra dressing/inlagda hasselhängen:
  • 2 nävar hasselhängen
  • 1 liten hackad lök
  • 1 kvist timjan
  • 100 ml äppelvinäger
  • 100 ml vatten
  • lite salt och lite peppar
  • 1 tsk honung
I en kastrull, koka upp vatten och äppelcidervinäger. Tillsätt saltet. Lös upp honungen i vätskan. När vätskan kokar, lägg i löken och de slutna hasselhängen i kastrullen.
Låt allt koka i 10 minuter. Precis i slutet, tillsätt timjankvisten i kastrullen. Häll sedan blandningen i ett glas, stäng locket när det fortfarande är varmt och låt det dra i en vecka.
Därefter kan du njuta av hässelhängen som inlagda gurkor, till exempel på ostsmörgåsar. Eller använd blandningen som en dressing.
OBS: Om du har en allergi mot hassel, så är detta receptet tyvärr ingenting för dig.
En OBS till: Hasselhängen är en av de viktigaste pollenkällorna så här tidigt på året, så plocka bara några få från varje buske.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.