Men idag ska jag göra dressing/inlagda hasselhängen:
- 2 nävar hasselhängen
- 1 liten hackad lök
- 1 kvist timjan
- 100 ml äppelvinäger
- 100 ml vatten
- lite salt och lite peppar
- 1 tsk honung
I en kastrull, koka upp vatten och äppelcidervinäger. Tillsätt saltet. Lös upp honungen i vätskan. När vätskan kokar, lägg i löken och de slutna hasselhängen i kastrullen.
Låt allt koka i 10 minuter. Precis i slutet, tillsätt timjankvisten i kastrullen. Häll sedan blandningen i ett glas, stäng locket när det fortfarande är varmt och låt det dra i en vecka.
Därefter kan du njuta av hässelhängen som inlagda gurkor, till exempel på ostsmörgåsar. Eller använd blandningen som en dressing.
OBS: Om du har en allergi mot hassel, så är detta receptet tyvärr ingenting för dig.
En OBS till: Hasselhängen är en av de viktigaste pollenkällorna så här tidigt på året, så plocka bara några få från varje buske.