Tinktur på ramslök – en mycket effektiv och avgiftande tinktur

Ska snart börja min årliga avgiftningskur med tinktur på ramslök. Ramslök har kraftfulla egenskaper:

  • matsmältnings- och aptitretande
  • stärka tarmarna (t.ex. efter antibiotikabehandlingar)
  • stimulera ämnesomsättningen
  • stärka immunförsvaret
  • antibakteriell
  • blodtryckssänkande
  • Svavelföreningarna i ramslöken gör växten till ett naturligt avgiftningsmedel mot toxiner. I synnerhet tungmetaller (också efter borttagning av amalgamfyllningar i tänderna) avlägsnas från vår organism med hjälp av svavel.

För vuxna och ungdomar rekommenderar jag:

Späd 3×10 eller 2×15 droppar av tinkturen med 250 ml vatten under 3 veckor (drick gärna innan maten). Pausa 2 veckor.
Fortsätta kuren under 3 veckor. Pausa 2 veckor.
Om du vill kan du sen köra hela kuren en gång till.

Du kan också köpa tinkturen som tyvärr är dyrt. Så varför inte göra en egen!


Du behöver 30 gr ramslök: tvätta, torka, skär i små bitar och häll i en glasburk
Alt A med alkohol: fyll på med 100 ml alkohol (38-40 procent, t.ex. vodka)
Alt B med mindre alkohol: fyll på med 50 ml glycerin (vegetabiliskt) och 50 ml alkohol
Alt C utan alkohol: fyll på med 70 ml vegetabiliskt glycerin och 30 ml äpplevinäger.
Sedan sätt på locket och låt stå i rumstemperatur, på mörk (!) plats, i 3-4 veckor.
Skaka försiktigt varje dag.
När tinkturen är klar silas ramslöken av. Pressa ur spriten ur ramslöken ordentligt.
Häll upp på en mörk flaska.
Lagra på mörk plats och använd tills nästa skörd av ramslök.