#1 – Eukalyptus (Eucalyptus Globulus)🌿

Det blev en tradition att jag köper Eukalyptus kvistar i januari. Växten är inte bara snygg med sina blå-grå-gröna blad, den doftar dessutom friskt när man rör vid den. I februari brukar jag torka bladen och använda de som rökelse.

Det förbättrar blodcirkulationen i hjärnan, nya idéer kommer upp igen och jag kan fokusera bättre.

Användning: eterisk olja, rökelse, te mm.

#2 – Ginkgo (Ginkgo biloba)🌿

Ginkgo stödjer blodflödet till hjärnan, vilket innebär att den får bättre syre och andra näringsämnen. Detta ökar prestationsförmågan och koncentrationen. Och det gör dig mer stresstålig.

(Ginkgo har också en blodförtunnande effekt och bör inte tas före operation eller med blodförtunnande medicin. Heller inte för gravida eller ammande kvinnor.)

Användning: rökelse, receptfria tabletter, te mm.

#2 – Rosmarin (Salvia rosmarinus)🌿

Jag gillar det som te på morgonen. Det hjälper mig att komma igång och får min hjärna att arbeta i full fart. Vid min dator har jag alltid en liten burk med rosmarinsalva – bra att smörja under näsan eller på handled.

(Inte för personer med högt blodtryck, gravida och ammande kvinnor)

Användning: rökelse, te, salva, eterisk olja eller sätt i en vas på bordet mm.