...

Tre Teer mot vinter-Trötthet/

te av havtornbär i glaskoppar

Det underbara vintervädret håller i sig i Malmö, och det är så skönt att ge sig ut och ta en lång promenad. Cirkulationen kommer igång, man andas frisk luft och känner sig levande. Men även om det regnar och vädret är ganska otrevligt, är det viktigt att komma ut för en stund och kämpa mot sin vintertrötthet.

Här kommer 3 olika ”örtteer” som jag gärna rekommenderar under de grå vintermånaderna:

Kur med nässelte

Den som känner sig trött redan på morgonen kan möjligen lida av järnbrist. En kur med nässelte kan hjälpa: att dagligen dricka 3 koppar i cirka 3 veckor får bättre järnvärden. Eftersom det vilda växten också innehåller många andra värdefulla näringsämnen, kommer en kur övergripande att stabilisera och vitalisera. Dock bör man inte genomföra kuren i mer än 3 veckor.

Drick havtornte

Vitamin C och vitamin B12 är viktiga byggstenar för energiomsättningen. De gula-orange frukterna från havtorn är fulla av vitaminer och kan hjälpa mot vitaminbrist. Du kan köpa frysta eller torkade bär som passar bra för att göra te. Blanda en matsked med 250 ml kokande vatten, låt det dra i 10 minuter och sila. Drick 3 koppar dagligen.

Koka ingefärste

Den kryddigt starka knölen är en utmärkt energikälla. Grunden för kryddans uppiggande effekt är främst gingerol som sägs ha antioxidativa egenskaper. Skär ingefära i små bitar och häll över 200 ml hett vatten. Låt dra i 10 minuter och sila sedan av. Rör i citron och kanel och söta med honung.

Och ska vi också komma ihåg att även om de mörka vintermånaderna gör oss tröttare så är det samtidigt helt naturligt att kroppen går lite på sparlåga.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.