Jag tycker att det är kul & kreativt att göra sina egna teblandningar. Du kan t.ex. utgå från en svart-/grön-/rooiboste som bas och tillsätter ätbara örter, bär eller blommor.

Jag brukar att fundera över

  • smaksättning (t.ex. luktviol, ros, pepparmynta, citronmeliss)
  • färgsättning (t.ex. luktviol, blåklint, ringblomma, hibiskus)
  • hälsofördelar (t.ex. luktviol, röd solhatt, blåbär, fläderblommor)

Om jag har tid och inspiration så får mina teförpackningar en etikett och en beteckning som VIOLLÄNGTAN – dagens blandning av havrete och luktviolblommor. Förra jul blandade jag svartte och torkade luktviolblommor till en av mina vänner. Hon är en violfantast och blev super glad över presenten. Har du en favorit teblandning?

Finns förresten många hälsofördelar med luktviol: – På grund av salicylsyra, som luktviol innehåller, hjälper teet också mot huvudvärk.- Dessutom kan man använda luktviol mot akne, förkylning, sömnlöshet osv.