Violsocker

SWEET VIOLET, så heter en av mina vårfavoriter på engelska
💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜
Och här kommer ett recept för violsocker:
💜 SWEET VIOLET 💜
– 10 msk björksocker (eller socker)
– minst 25 nyutslagna luktvioler utan skaft*
– mixer
– förvaringsburk
Så gör du👩‍🍳👨‍🍳
– Undersök violerna för att se om några djur har gömt sig.
(Jag undviker att tvätta mina violer för att minimera fukt.)
– Lägg sedan både socker och violer i mixern och mal till det mycket fint.
– Ta sockret ur mixern.
(Eftersom vi använder färska blommor, är sockret naturligtvis fuktigt och måste torkas.)
– Lägg det nymalda sockret på en bakplåt eller på flera tallrikar för att låta det torka över natten.
– Mixa det (förhoppningsvis) torra sockret i mixern en gång till
– Om det fortfarande är fuktigt, bred ut igen och låt stå en natt till. Sockret ska vara riktigt torrt innan förvaring!
💜 Nu kan du smaksätta glass, smoothies, bakverk med en härlig violsmak.💜
*Ju fler blommor du använder, desto mörkare blir det färdiga sockret. Om jag vill ha mycket smak, så tar jag björksocker och viol i lika delar.