Violsocker

SWEET VIOLET, så heter en av mina vårfavoriter på engelska💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜Och här kommer ett recept för violsocker:💜 SWEET VIOLET 💜– 10 msk björksocker (eller socker)- minst 25 nyutslagna luktvioler utan skaft*- mixer- förvaringsburkSå gör du👩‍🍳👨‍🍳– Undersök violerna för att se om några djur har gömt sig.(Jag undviker att tvätta mina violer för att minimera fukt.)- Lägg sedan både socker och violer i mixern och mal till det mycket fint.- Ta sockret ur mixern.(Eftersom vi använder färska blommor, är sockret naturligtvis fuktigt och måste torkas.)- Lägg det nymalda sockret på en bakplåt eller på flera tallrikar för att låta det torka över natten.- Mixa det (förhoppningsvis) torra sockret i mixern en gång till- Om det fortfarande är fuktigt, bred ut igen och låt stå en natt till. Sockret ska vara riktigt torrt innan förvaring!💜 Nu kan du smaksätta glass, smoothies, bakverk med en härlig violsmak.💜*Ju fler blommor du använder, desto mörkare blir det färdiga sockret. Om jag vill ha mycket smak, så tar jag björksocker och viol i lika delar.