Violsocker
SWEET VIOLET, så heter en av mina vårfavoriter på engelskaOch här kommer ett recept för violsocker:
SWEET VIOLET
– 10 msk björksocker (eller socker)- minst 25 nyutslagna luktvioler utan skaft*- mixer- förvaringsburkSå gör du
– Undersök violerna för att se om några djur har gömt sig.(Jag undviker att tvätta mina violer för att minimera fukt.)- Lägg sedan både socker och violer i mixern och mal till det mycket fint.- Ta sockret ur mixern.(Eftersom vi använder färska blommor, är sockret naturligtvis fuktigt och måste torkas.)- Lägg det nymalda sockret på en bakplåt eller på flera tallrikar för att låta det torka över natten.- Mixa det (förhoppningsvis) torra sockret i mixern en gång till- Om det fortfarande är fuktigt, bred ut igen och låt stå en natt till. Sockret ska vara riktigt torrt innan förvaring!
Nu kan du smaksätta glass, smoothies, bakverk med en härlig violsmak.
*Ju fler blommor du använder, desto mörkare blir det färdiga sockret. Om jag vill ha mycket smak, så tar jag björksocker och viol i lika delar.