Enkla och goda maskros-energi bollar
- Angelique
- 27 apr.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 25 juni
Dessa små bollar är en riktig energiboost – utan tillsatt socker! 🤩 Dadlarna ger en naturlig sötma, och tillsammans med näringsrika ingredienser som mandlar, kokosflingor och maskrosblommor får du en perfekt kombination av god smak och hälsosamma näringsämnen. 🌱
Maskrosblommor är fulla av vitaminer, mineraler och fiber som stödjer matsmältning och leverhälsa, samtidigt som de har anti-inflammatoriska och diuretiska egenskaper. 🙌✨
Ingredienser:
- 1 näve maskrosblommor
- 80 g mandelkerner
- 160 g torkade dadlar (stenfria)
- 1/4 tesked vaniljpulver
- 16 g kokosflingor (ca 2 msk)
Så här gör du:
💛Dra ut de gula kronbladen från maskrosorna.
💛Lägg mandlar, dadlar, de gula kronbladen (spara lite för dekoration), och vaniljpulver i en matberedare eller mixer.
💛Mixa till en klibbig massa.
💛Forma små bollar i samma storlek.
💛Blanda kokosflingorna och de resterande kronbladen på en tallrik. 💛Rulla bollarna i blandningen och tryck lätt.
💛Förvara bollarna i en lufttät förvaringslåda i kylskåp.
🐰Perfekt som en hälsosam snack eller energikick när som helst på dagen eller på påskbordet!🐣
Kommentarer