Fermenterad honung och vitlök - ETT NATURLIGT ANTIBIOTIKUM
- Angelique

- för 11 timmar sedan
- 2 min läsning

Fermenterad honung och vitlök – två läkeväxter som tillsammans förvandlas till ett naturligt, kraftfullt ”antibiotikum”.
Det här lilla miraklet fyller vår tarm med goda bakterier, stärker immunförsvaret och är särskilt skönt att ha under förkylningstider när kroppen behöver all hjälp den kan få.
🍯🧄
Ni behöver bara färsk, skalad vitlök. Fyll ert glas med klyftorna – beroende på glasets storlek – och häll sedan på honung av riktigt hög kvalitet ända upp till kanten. Jag lovar, det doftar redan magiskt!🧄🍯
Redan efter en dag börjar fermenteringen. Ni kommer att se små bubblor och honungen blir mjukare och mer flytande. 👉💨 VIKTIGT: Rör om lite då och då de första dagarna så att gaserna kan komma ut och alla klyftor hålls täckta av honung. Jag rör om varje dag, stänger glaset och vänder det sedan en gång – då blir allt fint täckt och redo att göra sitt magiska jobb.🍯🧄
Med tiden sjunker honungen till botten och bubblorna avtar. Då kan ni låta glaset stå i minst 6 veckor tills det är helt klart.
MEN om ni, precis som jag, älskar lite extra smak med en lätt nötig ton – gör två glas och låt det andra stå oöppnat och fermentera i ett helt år.
Och oroa er inte: Ja, vitlöken blir brun. Det är helt normalt och precis det vi vill! ✌️
Det här fermenterade läkemedel kombinerar honungens söta, lena smak med den milda, inte längre starka vitlöken. Och den lilla nötiga tonen? Den är perfekt på pastasåser, pestos, dressingar eller bara på ett krispigt, nybakat vitt bröd. Jag brukar själv ta en liten klick på morgonmackan ibland – himmelskt!
🙌🤤
Låt maten vara era läkemedel, för:
🙌 Ni får en rik källa av enzymer och probiotika.
✌️ Ett kraftfullt antioxidant som skyddar era celler.
💪 Och det sägs att fermenterad honung-vitlök kan sänka blodtryck och högt kolesterol.
Så sätt igång – lycka till med vitlöksskalningen och njut av processen! 🙂




Kommentarer