top of page

Kryddig maskroshonung med hela blomman

Uppdaterat: 25 juni


Maskroshonung med hela blomman, saffran och gurkmejer
Maskroshonung med hela blomman, saffran och gurkmejer

En ny favorit på min morronknäcke - för immunförsvar och levern.

Istället för att bara använda blombladen får du här hela blomman med – där sitter nämligen massor av bitterämnen som stöttar levern och hjälper kroppen att avgifta, men även pollen och nektar.

Så gör du

1. Plocka rena, vilda, små maskrosor – hela blomhuvudet2. Skaka av ev. småkryp, men skölj inte3. Lägg blommorna i ett glas och täck med honung.

Ännu mer läkekraft för denna maskroshonung genom att vi tillästta olika kryddor som

  • En liten bit riven ingefära

  • En nypa gurkmejer

  • En nypa svartpeppar

  • Några trådar saffran eller lite pulver.

Smaken?En varm, kryddig sötma med blommiga toner och en liten bitterhet i bakgrunden – som vårsol på tungan.Låt naturen göra sitt.




Kommentarer


Få senaste nytt, tips & inspiration direkt i din inkorg. 

Herbs & Honey drivs av mig, Angelique.
Jag vill inspirera andra att återupptäcka odlade och vilda medicinalväxter, och hur de på ett naturligt sätt kan få en plats i våra liv igen.

Jag erbjuder kurser i naturens apotek och naturlig hudvård, vilda växtpromenader samt guidningar i min ekologiska medicinalträdgård – där jag även driver en liten örtbutik.

© 2025 by Angelique, Herbs & Honey

bottom of page