Kryddig maskroshonung med hela blomman
- Angelique
- 19 maj
- 1 min läsning
Uppdaterat: 25 juni

En ny favorit på min morronknäcke - för immunförsvar och levern.
Istället för att bara använda blombladen får du här hela blomman med – där sitter nämligen massor av bitterämnen som stöttar levern och hjälper kroppen att avgifta, men även pollen och nektar.
Så gör du
1. Plocka rena, vilda, små maskrosor – hela blomhuvudet2. Skaka av ev. småkryp, men skölj inte3. Lägg blommorna i ett glas och täck med honung.
Ännu mer läkekraft för denna maskroshonung genom att vi tillästta olika kryddor som
En liten bit riven ingefära
En nypa gurkmejer
En nypa svartpeppar
Några trådar saffran eller lite pulver.
Smaken?En varm, kryddig sötma med blommiga toner och en liten bitterhet i bakgrunden – som vårsol på tungan.Låt naturen göra sitt.
Kommentarer