Naturligt iste med fläderblommor, mynta och citron
- Angelique
- 16 juni
- 1 min läsning

Nu får jag verkligen sommarvibbar! Det var riktigt varmt idag, och jag var ute igen och plockade fläderblommor.
Inspirerad av den känslan vill jag dela med mig av ett recept på en svalkande och hälsosam dryck:
Koka te på färsk mynta, smaksätt med fläderblomssirap och citron, och kyl med is – ett riktigt friskt och naturligt gott iste. Perfekt till maten eller som en läskande paus i solen.
Ingredienser
Ger ca 1,25 (2,5) liter
2 (4) knippen färsk pepparmynta
8 (16) dl vatten
200 (400) g isbitar
5 (10) cl fläderblomssira
2 (4) citroner
Extra isbitar till servering
Iste med fläder, mynta och citron - gör så här
Lägg några kvistar mynta åt sidan. Repa av bladen från resten och lägg dem i en kanna. Häll
över kokande vatten och låt dra i ca 6 minuter.
Tillsätt fläderblomssirap och isbitar i kannan. Rör om. Smaka av och justera med mer sirap om du vill. Kyl i minst 30 minuter.
Inför servering:
Skär en fjärdedel av citronerna i tunna skivor. Pressa saften ur resten och tillsätt både saft och skivor till isteet. Servera med extra isbitar.
Kommentarer