Granatäpplevinager med timjan och honung
- Angelique
- 25 maj
- 1 min läsning
Uppdaterat: 10 juni

Denna granatäpplevinäger är inte bara hälsosam – den är också vacker att se på.
Rik på antioxidanter gör den det enkelt att ta tillvara på alla nyttigheter från granatäpplets kärnor.
Dessutom innehåller den timjan och honung.
De hälsosamma egenskaperna hos granatäpple, timjan och honung
Granatäpple är rikt på antioxidanter som skyddar cellerna och främjar hjärt- och kärlhälsan.
Timjan har antibakteriella egenskaper och kan lindra hosta och andra luftvägsbesvär.
Honung är naturligt antiinflammatorisk och kan lugna halsen samt stärka immunförsvaret.
Recept på granatäpplevinager
Du behöver:- 2 granatäpplen(opt. 3 kvister citrontimjan)- 500 ml vit balsamvinäger- 3 msk honung
Så här gör du
- Enklast är att skära av toppen och sedan skära frukten i klyftor. Håll klyftorna över en skål och banka med en träsked på skalet, eller pilla försiktigt ut kärnorna.
- Koka upp kärnor, balsamvinäger och honung i en kastrull, bara kort!
- Låt sjuda i några minuter.
- Häll upp i steriliserade flaskor.
- Sila av kärnorna efter 2-3 dagar.
Tips- Förvara vinägern svalt och mörkt.
- Den håller sig i ca. 6 månader.- Perfekt för att ge fin smak till sallader och såser.
Presentförslag
Istället för en traditionell presentlapp gjorde jag en liten krans av buxbom. Sedan klippte jag till en etikett av omslagspapper och fäste den på kransen.
Alternativa örter
Funderade idag vilka andra örter man jag nästa gång kunde testa ihoppa med granatäpple. Jag kan tänka mig att basilika eller anis.
Kommentarer