...

En hälsokur för alla! Färskpressad juice av brännässelblad/

Numera är det nästan omöjligt att promenera utan att stöta på brännässlor, en växt som är rikligt tillgänglig för alla, oavsett om man äger egen mark eller ej.
De gröna bladen, fulla av naturens gröna pigment, klorofyll, är en guldgruva av vitaminer och mineraler. I generationer har de använts som läkeväxt, lindrat influensa, främjat matsmältning och är urindrivande.
Dessa gröna kraftpaket är fyllda med vitamin B, C och K, tillsammans med mineraler som kisel, kalium och magnesium. Det höga järninnehållet gör dem perfekta fördem som söker järnrika alternativ till kött. De innehåller förvånansvärt mycket protein och rika på fibrer.
Ett sätt att beredda brännässlor och intar de som en läkeväxt är att göra en färskpressad juice av brännässelblad:

Ingredienser:

– 1 näve färska nässlor
– Vatten

Gör så här:

  1. Tvätta nässlorna noggrant: Skölj nässlorna under rinnande vatten för att avlägsna smuts och eventuellt sand. Använd handskar för att undvika att bli stucken.
  2. Blötlägg nässlorna: Lägg nässlorna i en burk med kallt vatten och låt dem dra i minst 2-3 timmar. Detta gör dem mjukare och lättare att mixa.
  3. Hacka och mixa nässlorna: Ta bort nässlorna från vattnet och hacka dem grovt. Lägg de hackade nässlorna i en matberedare och mixa dem till en slät puré. Om purén blir för tjock kan du tillsätta lite av vattnet du blötlade nässlorna i.
  4. Sila nässlorna: Använd en finmaskig sil för att sila den mixade nässlorna och få bort eventuella fibrer.
  5. Förvara nässlorna: Du kan förvara den silade nässlorna i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.

Användning:

Vårkur: Drick 2-3 teskedar nässeljuice per dag under 2-3 veckor. Du kan dricka det rent eller blanda det med vatten, juice eller smoothies.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.